Huidoneffenheden

Steelwratjes verwijderen met elektrocoagulatie

Steelwratjes zijn goedaardige zwellingen van de huid en komen vaak voor in het gelaat, op de hals en onder de oksels. Ze zijn daardoor ontsierend en/of irriterend. Complete Skincare kan op een eenvoudige wijze steelwratjes verwijderen door middel van elektrocoagulatie. Dit is het wegbranden van huidweefsel. Het steelwratje wordt in dit geval dan ook doorgesneden met een dunne, hete naald. Er kan hierdoor een klein korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt.

Electrocoagulatie bij huidverbeterende behandelingen

Behalve steelwratjes verwijderen met elektrocoagulatie, zijn er nog meer toepassingen voor deze techniek. Complete Skincare gebruikt elektrocoagulatie ook voor de behandeling van de volgende aandoeningen:

  • Miliën
  • Dermatosis papulosa nigra
  • Teleangiëctasieën
  • Rosacea

Miliën
Miliën, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn veel voorkomende kleine cysten van de huid. Meestal gaat het om talrijke, speldenknopgrote verhevenheden die vooral op een droge huid voorkomen, met name rond de ogen. Ze verdwijnen vaak weer spontaan, maar wanneer dit niet gebeurt, kan elektrocoagulatie de oplossing zijn.

Dermatosis papulsa nigra
Deze kleine donker bruin tot zwart gekleurde goedaardige tumortjes komen voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. De afwijking komt met name voor in het gelaat en op de hals en geeft vooral cosmetische klachten. De aandoening behoort tot de normale fysiologische veranderingen van de huid en komen met name op oudere leeftijd voor. Deze huidoneffenheden zijn goed te verwijderen met elektrocoagulatie. Met een hete dunne naald worden ze weggebrand, waarna een klein korstje kan ontstaan, dat na ongeveer een week zal verdwijnen.

Teleangiëctasieën
Teleangiëctasieën zijn chronisch verwijde haarvaatjes die meestal voorkomen op de wangen en makkelijk te behandelen zijn door middel van elektrocoagulatie. Met een heel dun naaldje wordt enkele seconden stroom gegeven in het haarvaatje, waardoor het stolt (dicht wordt gebrand) en het bloedvaatje niet meer zichtbaar is. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na drie tot vijf dagen weg is. De behandeling is wat gevoelig, maar verdoving is meestal niet nodig. Na de behandeling zal de huid enige tijd rood zien.

Rosacea
Als teleangiëctasieën voorkomen in combinatie met erytheem (roodheid) en papulopustels (puisten) spreekt men van rosacea. Rosacea is aanvankelijk een vluchtige, maar op den duur een blijvende roodheid in het gelaat als gevolg van verwijding van de oppervlakkige huidbloedvaatjes.

Het is zeer raadzaam een behandeling met elektrocoagulatie in het voor- of najaar te doen met een buitentemperatuur tussen de 6°C en 20°C.

Huidverbeterende producten bij Complete Skincare

Na een behandeling door middel van elektrocoagulatie is het aan te raden om speciale huidverbeterende producten te gebruiken die geschikt zijn voor bijvoorbeeld huidversteviging van gezicht, hals of rug. Bij Complete Skincare kunt u dan ook de huidverbeterende producten van Dr. Murad verkrijgen.

In het geval van rosacea is er zelfs een speciaal ontwikkelde productlijn die de huidversteviging van het gezicht bevordert. Ook kunt u het huidgebied camoufleren met een camouflagecrème of een lichte make-up van Dr. Murad. Wel moet u voorzichtig zijn tijdens het verwijderen hiervan.