Wat is acne?

Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfolikels). Acne komt vaak voor in het gezicht, nek, hals, schouders en rug. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren en rol.

In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de andere is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijkse leven kan verminderen.

acne
Complete Skincare - gezichtscupping

Hoe kunt u het beste een acne huid verzorgen.

Acne is dus niet van de ene op de andere dag te genezen. Acne vulgaris gaat pas over als de androgene hormonen in balans zijn. Tot die tijd is de acne wel te behandelen, zodat de huid rustig blijft en littekenvorming kan worden beperkt. Het is ook raadzaam niet van het ene naar het andere product over te stappen, het duurt nu eenmaal even voordat je resultaat ziet van een product (dit geldt voor ieder huid en product). Vaak zijn cosmetica producten die u koopt in de drogisterij niet geschikt voor de acne huid. Ze drogen de huid uit waardoor het lichaam nog meer talg gaat produceren. Als producten te vet zijn sluiten ze de huid weer af en daardoor ontstaan nog meer ontstekingen. Wij raden u dan ook de producten te gebruiken die wij u adviseren.

Acne kan niet ontstaan door:

  • verkeerde voeding denkend aan varkensvlees, chocolade
  • een tekort aan vitamine
  • slechte hygiëne
  • transpiratie

De behandeling:

Aan een acne huid moet je eigenlijk zo min mogelijk doen. Het is heel belangrijk om de huid goed te reinigen en een niet afsluitende crème te gebruiken. Het is ook heel belangrijk om de huid diep te laten reinigen door een specialiste om littekens te voorkomen. Dit doen we in een acne behandeling met aangepaste producten die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. Het is heel belangrijk om deze behandeling thuis voort te zetten.

Complete Skincare - gezichtscupping

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Maak dan direct een afspraak via het formulier. Heb je nog vragen of weet je niet welke behandeling je moet kiezen? Neem gewoon even contact op.