Vet verliezen door te bevriezen

Cryolipolyse, oftewel vet bevriezen is een veilige en effectieve methode om kleine vetophopingen op specifieke plaatsen te verminderen en daarmee de lichaamscontouren te verbeteren.

Cryolipolyse maakt het mogelijk om vetcellen plaatselijk af te breken door koeling. Cryolipolyse wordt ook wel de natuurlijke manier van liposuctie genoemd.

Cryolipolyse is perfect geschikt voor mensen die hardnekkige vetophopingen hebben die er moeilijk afgaan met sporten of diëten.

Madelinde in de behandelruimte
Miliën

Hoe werkt de cryolipolyse behandeling

Voorafgaand aan de behandelingen markeren we de plekken die behandeld gaan worden met een speciale huidstift. Daarna plaatsen we 2 handstukken op het gewenste gebied. Deze handstukken zuigen  het gebied zachtjes op en koelen het vetweefsel, dit duurt ongeveer tien minuten tot de vetlaag volledig bevroren is. De koelende energie behandelt alleen de vetlaag terwijl de normale cellen intact blijven.

De vetcellen zijn gevoelig voor kou en worden niet meer door de hersenen herkend. Dit zet een natuurlijke afbraakproces van de vetcellen in gang. Het lichaam breekt de bevroren vetcellen geleidelijk af zonder dat u daar last van heeft.  De behandelingen duurt in totaal een uur per zone. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd.

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Gedurende de eerste tien minuten  kan het voelen alsof iemand u heel hard knijpt. Wanneer het vet eenmaal bevroren is, is het gevoelloos.

Minimaal 8 weken na de behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Doordat het proces geleidelijk gaat, heeft je huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.

Op welke zones is cryolipolyse mogelijk?

Zones die wij kunnen behandelen met cryolipolyse:

  • Bovenarmen
  • Buik
  • Lovehandles
  • Rug
  • Flanken
  • Onder de BH-band
  • Binnen- binnenkant dijen

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen, dit word na de behandeling uit gemasseerd. Een paar uur na de behandeling kunnen er blauwe plekken ontstaan.

Wij adviseren daarom om op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding te dragen.

Cryolipolyse
Crio

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Maak dan direct een afspraak via het formulier. Heb je nog vragen of weet je niet welke behandeling je moet kiezen? Neem gewoon even contact op.