Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een techniek die al jaren door de schoonheidsspecialiste, met de juiste opleiding en specialisatie, wordt uitgevoerd. In deze moderne tijd wordt deze techniek steeds meer vervangen door laser of IPL. Ondanks dat deze apparatuur ook veel resultaat geeft kunnen sommige behandelingen/haren er niet meer gedaan worden , omdat laser en IPL geen blonde, grijze en rode haren kunnen verwijderen door het gebrek aan pigment (kleur) in het haar. Hiervoor is elektrische epilatie de enige oplossing, de blend methode.

epileren
Elektrisch epileren

Werkwijze elektrisch epileren

Een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zult u ervaren als een hitte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk celletjes die de haar aanmaken vernietigd worden.

Het verschil tussen elektrische epilatie/blend en de andere behandelmethodes is dat blend dus met het principe werkt dat wamrte ontstaat door een stroompje en licht/laser doormiddel van het pigment in het haar dat de warmte transporteert naar de haarwortel. Omdat we met de blend methode direcht op de haarwortel werken kunnen we dus elke haar verwijderen.

Belangrijk

Alleen de behandelde haren zijn verwijderd, helaas zijn er altijd slapende haren die een aantal jaren na de behandeling ineens actief kunnen worden. Ook is het zo dat de haar zich in 3 fase kan bevinden, de groei fase, overgang fase en rust fase. Alleen de haren in de groeifase kunnen we  behandelen omdat die nog aan de wortel vast zitten en die zo ook vernietigd wordt en niet kan herstellen. In de andere fases is de haar al los van zijn wortel en kunnen we die niet vernietigen. De wortel blijft intact waardoor die een nieuwe haar kan ontwikkelen. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Helaas kunnen we aan de buitenkant niet zien welke haar zich in de groei fase bevindt.

Op verwijzing van een huisarts kunnen deze behandelingen gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed worden, kijk hiervoor even in uw polisvoorwaarden.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Maak dan direct een afspraak via het formulier. Heb je nog vragen of weet je niet welke behandeling je moet kiezen? Neem gewoon even contact op.