Definitief ontharen met LightSheer diodelaser

Voor het verwijderen van ongewenste haargroei zijn vele methoden in gebruik. Van crèmes tot hars en van scheermes tot het elektrisch epileren. Vele van deze methoden zijn pijnlijk en tijdrovend, bovendien vaak irritant en slecht voor de huid. Veel methoden bevrijden u ook slechts tijdelijk van de ongewenste beharing.

Zowel de laser als IPL zetten licht om in warmte. Alleen gebruikt de laser 1 golflengte en heeft daardoor een hoger vermogen om dieper gelegen haarwortels te bereiken. De flitslampen van IPL zenden een mix van vele soorten licht uit en op de diepere plaatsen bij de haarvaatjes komt IPL niet altijd bij. Simpelweg omdat het flitslicht van IPL niet heel gericht geplaatst kan worden. Daardoor is laserontharing duurzamer en effectiever.

Madelinde in behandelruimte
Laser ontharen

Het ontharen met laserlicht maakt een einde aan al deze bezwaren en behaald een resultaat van 80%. Overbeharing is met de LightSheer diodelaser doeltreffend aan te pakken.

Het resultaat is werkelijk verbluffend. De diodelaser heeft van de Amerikaanse Food & Drug Administration toestemming om de term “permanente haarreductie” te voeren, omdat middels klinisch onderzoek de werking op de lange termijn is aangetoond.

Met deze methode kunnen mannen en vrouwen behandeld worden. Zowel het gezicht, borst, buik, billen, benen, rug, oksels en bikinilijnen kunnen succesvol worden onthaard

  Hoe werkt de laserontharing? 

  Het haar heeft een cyclus van drie fasen:

  1. De groeifase
  2. De rustfase
  3. De uitvalfase

   

  Het laserlicht met een speciale golflengte werkt primair op het pigment in het haar. Het pigment absorbeert al het licht en zet dit om in warmte, waarmee de haarwortel definitief wordt vernietigd. Gelijktijdig is de kop van de laser gekoeld tot 4 graden Celsius, zodat de warmte bij het verlaten van de haarwortel direct wordt teruggebracht naar de temperatuur van de omliggende huid. Alleen van de haren in de groeifase wordt de haarwortel effectief vernietigd. Daarom zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig afhangend van het behandelde gebied voor een permanent resultaat. Voorwaarde is dat het haar enig pigment bevat.

  Laser ontharen is niet mogelijk bij blonde en grijzen haren, helaas zijn er een hoop salons die dat wel beloven maar helaas, dit kan echt niet. De reden is: De laser werkt op pigment in de haar (melanine), die absorbeert het licht van de laser en zet het om in warmte waardoor de haarwortel wordt vernietigd en er geen nieuwe haar kan terug groeien. Blonde en grijze haren bevatten deze melanine niet waardoor het licht niet geabsorbeerd kan worden en er niets vernietigd kan worden.

  Laser ontharen is volledig veilig. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen er lichte pigmentverschuivingen ontstaan in de huid, welke overigens altijd weer herstellen. Dit reedt meestal op indien de huid door de zon of zonnebank is gekleurd. Daarom mag men tot 6 weken voor en na de behandeling niet in de volle zon/zonnebank met de behandelde huid omdat er dan te veel actieve pigment bevat wat het licht van de laser kan absorberen.

  Met de diodelaser kunnen ook donkere huidtypen prima worden behandeld, zoals negroÏde huidentypen. Er mag 6 weken voor de behandeling niet geharst of geëpileerd worden, tijdens de behandeling mag er alleen geschoren en geknipt worden.

  Laser-ontharen

  Afspraak maken?

  Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Maak dan direct een afspraak via het formulier. Heb je nog vragen of weet je niet welke behandeling je moet kiezen? Neem gewoon even contact op.